Old school Easter eggs.

BTC

Wat is bitcoin? Veel mensen hebben veel verschillende antwoorden op deze vraag bedacht, maar het is eigenlijk gewoon een andere valuta in dezelfde categorie als de andere die momenteel op de wereld bestaan. Er zijn verschillende andere, waaronder de Amerikaanse dollar, het Britse pond en de euro. Het belangrijkste kenmerk van dit specifieke soort valuta is het gebruik van internet om geldoverboekingen te vergemakkelijken. Omdat dit systeem werkt via het gebruik van internet, is het niet nodig om fysiek van eigenaar te wisselen bij het omgaan met geld, daarom wordt het een digitale valuta genoemd.

Hoe werkt het? Voor degenen die er niet veel van af weten, bitcoins is een vorm van valuta die hetzelfde concept gebruikt dat de originele paper van het London Protocol gebruikte om de overdracht van informatie in de jaren zeventig te vergemakkelijken. Het concept van het protocol was echter om een manier te creëren voor individuen om monetaire eenheden over te dragen zonder tussenkomst van een centrale bank zoals de Amerikaanse Federal Reserve. Wat er gebeurde, was dat individuen documenten digitaal ondertekenden die toestemming gaven voor de verplaatsing van hun valuta van de ene plaats naar de andere. Het protocol werd vervolgens openbaar gemaakt en het volgende decennium zag de oprichting van het eerste volledige computernetwerk dat het bitcoin-netwerk werd genoemd.

Zodra het systeem operationeel was, begonnen mensen vragen te stellen over hoe het hele systeem werkt. Ze wilden meer weten over hoe ze met dit soort technologie kunnen deelnemen aan de gedecentraliseerde manier van handelen. Om hun vragen te beantwoorden, zagen de bitcoin-bedrijven de noodzaak om een witboek samen te stellen waarin in lekentaal wordt uitgelegd hoe het hele systeem werkt. Deze whitepaper werd vervolgens openbaar gemaakt zodat iedereen het kon lezen, begrijpen en bekritiseren.

Tegenwoordig begint de wereld te begrijpen dat het gedecentraliseerde aspect van valuta's zoals de bitcoin het krachtig en efficiënt houdt, zelfs tijdens een economische crisis. Dit komt omdat het systeem, via de bitcoin, door geen enkele centrale bank kan worden beroofd, zoals in het verleden de angst van veel regeringen was. Met het gedecentraliseerde aspect is er niet langer een centrale bank of overheidsinterventie nodig om het inflatieprobleem op te lossen. Aangezien deflatie de belangrijkste oorzaak is van de ondergang van economieën wereldwijd, wordt een deflatievrije economie door de mensen zeer welkom geheten. Dit is ook een van de belangrijkste redenen waarom de bitcoin in populariteit is gestegen en een marktkapitalisatie van $ 6 miljard dollar heeft bereikt, wat het equivalent is van elke valuta ter wereld.

bitcoin traden met een smartphone, laptop of tablet is nu realiteit. Dit komt omdat de bitcoin-technologie het voor iedereen mogelijk maakt om hun transacties te volgen en de huidige waarde van hun munten op elk moment te volgen. Transacties zijn volledig beveiligd en beschermd doordat de gebruikte bitcoins zijn gecodeerd met een ingewikkeld versleutelingssysteem dat vrijwel onmogelijk te hacken is. Een ander groot voordeel is dat de bitcoins niet onderhevig zijn aan tussenkomst van enige politieke of economische autoriteit, omdat de bitcoins zijn goedgekeurd door een groep individuen die bekend staan als de leden van het bitcoin-netwerk. Op zoek naar een bitcoin cursus? Kijk dan een op google!

Met de komst van bitcoins zijn veel bedrijven begonnen bitcoins te accepteren als betaling voor hun producten en diensten. Dit komt omdat de bitcoins erg goedkoop zijn in vergelijking met traditionele valuta's, en de bedrijven hoeven geen enorme bedragen aan handelaren te betalen voor het uitvoeren van creditcardtransacties. Hierdoor hebben veel handelaars hun omzet kunnen verhogen, omdat ze hun klanten meer diensten kunnen aanbieden tegen lagere prijzen. Er zijn ook veel handelaarsdiensten online die alleen de bitcoins als betaling accepteren. Sommigen van hen zijn onder andere hotels, winkels en ijsketens.
Back to posts
This post has no comments - be the first one!

UNDER MAINTENANCE